Choose your language

Canteen Nuvola Lavazza

Enjoying peace and quiet in the "Cloud"

The entire neighbourhood is welcome in the canteen of the Turin ­coffee producer Lavazza in the Aurora district. With its clear design, the dining area retains the industrial character of the building, which was once a power station. White glazed genuine timber panels in ­silver fir placed on the ceilings create a homely atmosphere. Together with the unobtrusive furniture, they form a calm and quiet setting for relaxed work breaks.

Configuration overview 

Components used 

  • LIGNO® Acoustic light  | Ceiling cladding  

    Product code:LIGNO® Acoustic light 3S_33_a70g_625-18-6_WTL_gb_bl-w10
    Wood type 

     

    Various wood species are available for the visible layer. For quality reasons, individual wood species cannot be configured for all profiles; for technical reasons, surface treatments are excluded for some wood species.

    Wood type 

    _WTL Silver fir knotless, patterned 

    Profile 

     

    The visible layer is profiled with joints. The code for profiling indicates in millimetres: Element width, strip width (rounded, from/to if applicable) and joint width (rounded) as well as a letter identification for variants, e.g. with chamfered strip edges or with additional height gradation.

     

    Note: Some profiles indirectly cause exclusions for other configuration options.

    Profile 

    _625-18-6 Slat profile 

    Structure 

     

    The face is subjected to a brushing _gb as standard, which produces a stronger or weaker structure depending on the type of wood and makes the surface less sensitive to scratches.  Alternatively, a smooth sanding _gs can be carried out, or on request a bandsaw cut _grimitated.

    Structure 

    _gb Brushed 

    Treatment 

     

    Depending on the type of wood, the optional application of a surface treatment is possible ex works. Individual colour finishes are always sampled for coordination. For elements in individual lengths, colour treatment is limited to max. 5 m length.

    Treatment 

    _bl-w10 Lacquer, translucent 

    Room acoustics 

     

    If the soffit of the element is to have a good sound-absorbing effect, the penultimate layer is configured as absorber _a50g. Otherwise, this layer is configured as a solid wood layer _a0.

    Room acoustics 

    _a70g 70 % Absorber 

Reference-related 

Downloads

Project participants 

  • Cino Zucchi Architetti 

    Architect

    Via Giuseppe Revere 8
    IT - 20123 Milano 
     

    www.zucchiarchitetti.com

  • rgastudio

    Architect

    Largo Rio de Janeiro 7
    IT - 20133 Milano

     

    www.rgastudio.it

  • ImpreMAC s.r.l.

    Execution

    Via di Novella, 1
    IT - 00199 Roma

    www.impremac.it

  • Michele Nastasi

    Photographer
  • Related references 

      Restaurant of World Trade Organization

      The extension of the WTO headquarters is located on the shores of Lake Geneva with a view of...

      1202 CH-Genf 

      View
        titleWeiss lackierte Akustikdeckenverkleidung aus Holz im Bürogebäude der World Trade Organization in Genftitletitle

      Bistro No. 10 at the Bostalsee Golf Park

      In restaurants and clubs, sound is the measure of a pleasant atmosphere. With the visually...

      66625 Nohfelden 

      View
        titletitletitletitletitletitle